Aug 29, 2016

Infosys Latest Written Test Papers With Answers 2016-2017


Infosys Latest Written Test Papers With Answers 2016-2017

Infosys Logo


Q1. A motor cyclist participant of a race says We drove with the speed of 10 miles an hour one way, but while returning because of less traffic we drove on the same route with 15 miles per hour. What was their average speed in the whole journey?

ANS: 12 miles per hour

Q2. Given following sequence, find the next term in the series:

(i) 0, 2, 4, 6, 8, 12, 12, 20, 16, ____
ANS: 12

(ii) 3, 6, 13, 26, 33, 66, ___
ANS: 53

Q3. Three customers want haircut and a shave. In a saloon, two barbers operate at same speed. They take quarter of an hour for the haircut and 5 mins for the shave. How quickly can they finish the haircut and shave of these three customers?

ANS: 30 minutes

Q4. A shopkeeper likes to arrange and rearrange his collection of stamps. He arranges them sometimes in pair, sometimes in bundle of three, sometimes in bundle of fours, occasionally in bundle of fives and sixes. Every time hes left with one stamp in hand after arrangement in bundles. But if he arranges in the bundle of seven, hes not left with any stamp. How many stamps does a shopkeeper have?

ANS: 301

Q5. Three different types of objects in a bucket. How many times does one need to select object from the bucket to get at least 3 objects of the same type?

ANS: 7

Q6. A stamp collector has the habit to arrange or rearrange the stamps accordingly. while doing this he some times keeps the stamps in pairs, or in group of 3 or in 4 or in or in 6 and realizes that in any case he is left with 1 stamp and when he arranges them in groups of 7 no stamps remain. what is the number of stamps he has?

Q7. Amy while walk in down the street with her daughter, meets her husbands mothers only daughter in laws sisters husband. how is the related to her? 

Q8. There are 3 customers who wants to take a hair cut and shave. there are 2 barbers who takes one quarter of an hour for a hair cut, and 5 minutes for a shave. both the barbers want to finish off and go quickly to their homes. in what time can do it.

Q9. We traveled to a place at the rate of 10 miles per hour and of course returned the same way, but owing to less traffic at the rate of 15 miles per hour.what was our relative speed.

Q10. A women with dollar bills go to the shopping he spent half of the money she had for shopping as she was so kind she gave one dollar to the beggar.she went to the hotel and spent half of the remaining and she gave 2 dollars to the waiter,the she buy some goods with half of the remaining and she gave 3 dollars to the receptionist. how much money she had in the beginning?

ANS: 42

Explanation:
come in the reverse order 1+3=4 and twice of it 8+2=10 and twice of it 20+1=21 and twice of it 42.

Q11. A conductor in the bus ask the man how old the boy is the man replied that my son is five times older than my daughter and my wife is five times older than my son and i am twice older to my wife and our ages summed up to my grandmother whose age is 81 years can u tell me the son age?

ANS: 5 years

Explanation:
x+5x+25X+50X=81
81X=81
x=1 therefore son age is 5 years old

Q12. Find out who is oldest and who is youngest from the following statements...
a) either A or B r the oldest
b) either C is the oldest or B is the youngest.

ANS: A is the oldest and B is the Youngest

Q13. One boy tells three people to guess mule color..
number one says its not black
number two says its either brown or grey
number 3 says its brown.
..the boy then says one is atleast lying ans atleast telling truth...find mule color

ANS: grey

Q14. 2 men take turns walking and riding one horse that they share...walking speed 4km/hr..riding speed 12km/hr..one rides for some time and ties horse for the other walking fellow and continues walking......they keep going on like this alternately ..find time that the horse rests

Q15. 7 ppl have holidays on 7 diff days...and they give conditions like As hol is 3 days before B etc etc...we have to find the days on which they take holiday 5.6 subjects 3 ppl teach 2 each...some crazy conditions and we gotta find the subject for each..i cant really recall clearly so why confuse u guys

Q16. A Lady (say L) is a philanthropist. she goes to a restaurant, orders food and pays half the amount she has and another dollar to a waiter as tip. she then goes to a mall, does some purchases and pays half the amount left and another 2 dollars to a beggar outside. At last she goes to a book store, takes some books and pays half the amount left and another 3 dollars to a beggar outside. she then checks that she only had a dollar left to her. How much money she had initially? 

ANS:  42 $

Q17. Three couples are playing golf together. The men are E, B & T while women are M G & H. they play 8 rounds. M, G, H & E score 106, 102, 100, 94 respectively. while B & T scored either 96 or 98 as it was unresolved due to error at scoreboard. When finally resolved they found that two of the couples scored same. It is given that- Es wife scored greater than Bs wife. Who is whose wife & how much  the men scored each?

Q18. A lady buys some plates in 130$ with 2$ off every item. she then returns the plates for the same amount next day to exchange them for some cups & saucers. Each saucer costs only 3$ each and the no. of saucers is 10 more than cups. Altogether she takes 16 more items than before. If she had to buy only cups, how many of them she could have been taken home on the first day?

Q19. Impressed by admiration of the boy by stranger, the father said My son is five times as old as my daughter and my wife is five times as old as my son. I am double the age of my wife and my grandmother is as old as the sum of ages of all of us and she is celebrating her 81st birthday. what is the age of the boy?

ANS: 5 yrs

Directions 20-23:
The table below shows the number of people who responded to a survey about their favorite style of music. Use this information to answer the following questions to the nearest whole percentage.

Q20. What percentage of respondents under 31, indicated that blues in their favorite style?

A. 7.1
B. 7.6
C. 8.3
D. 14.1
E. 7.2

ANS: B

Q21. What percentage of respondents aged 21-30 indicated that jazz is their favorite style?

A. 64 %
B. 60%
C. 75%
D. 36%
E. 46%

ANS: A

Q22. What percentage of the total sample indicated that Jazz is hair favorite style of music?

A. 6 %
B. 8%
C. 22%
D. 4%
E. 11%

ANS: E

Q23. What percentage of the total sample were aged 21-30?

A. 31 %
B. 23%
C. 25%
D. 14%
E. 30%

ANS: C

Q24. Lucia is a wonderful grandmother. Her age is between 50 and 70.Each of her sons have as many sons as they have brothers. Their combined number gives Lucias age. What is the age?

ANS: 64

SHARE THIS POST   

0 Comments
Comments

Read Comment Policy
We have Zero Tolerance to Spam. Chessy Comments and Comments with Links will be deleted immediately upon our review.